René Crauwels    
Lucien De Rijck    
Marie-Lou De Wit    
Jan Dijck    
Frans Dockx    
Magda Doms    
Yvon Florentie    
Jacques Hesemans    
Jean Huygh    
Frans Jennes    
Eugene Job    
Peter Loeckx    
Patrick Van Gestel    
Willy Van Herck    
Jo Verdoodt    
   
 
   
 

Onder de benaming “Keerpunt ’65 werd te Keerbergen in 1965 een culturele vereniging opgericht.

Enkele Keerbergenaars voelden zich geroepen om het Vlaamse karakter van de gemeente, die te lijden had van de invloed van Brusselaars, te beklemtonen. Ook was het de bedoeling contacten te leggen tussen alle mensen van Keerbergen om elkaar beter te leren kennen en om op cultureel vlak interesse van de Keerbergenaars te tonen.

De eerste vergaderingen vonden plaats in de gang van feestzaal “ De Club “. Van 1965 tot 1978 werden geregeld diverse manifestaties ingericht zoals toneel, gespreks- en debatavonden, muziek en zang, film en foto, milieukennis.

Begin jaren ’80 splitste de film- en fotoclub op in twee afzonderlijke verenigingen nl. filmclub KP65 en foto- en diaclub KP65. De leden vonden immers dat er op de vergaderingen te weinig tijd was om evenveel aandacht te besteden aan én film én foto.

De allereerste activiteit van de zelfstandige Foto- en diaclub vond plaats in 1981. In samenwerking met de milieugroep werd een fotowedstrijd georganiseerd rond “ leven met bomen “. Tijdens de weekendprojectie kwamen meer dan 1500 bezoekers over de vloer.

Sinds 2006 zijn verschillende leden op de “ digitale trein “ gestapt. De club heeft hiervoor de nodige apparatuur aangekocht maar laat leden, die nog steeds bij analoge fotografie zweren, niet in de kou staan. Geregeld worden er werkvergaderingen georganiseerd om zich te verdiepen in de digitale fotografie (foto’s bewerken, reeksen samenstellen, muziekprogramma’s… ). Tijdens elke vergadering heeft elk lid de kans foto-materiaal ter bespreking voor te leggen.

Voelt u zich geroepen om samen met ons de fotografie verder te ontdekken aarzel dan niet om contact te nemen. Emailadres is Jachesemans@hotmail.com of vul hier het contactformulier in.